المقادير:-
5ملعقة كبيره زبدة
كوب سكر ناعم
4بيضات
كوب و نص دقيق
2ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرةبشر ليمون او برتقال
فواكه مجففة حسب رغبتك (زبيب -فواكهه الوان مجففه- مكسرات )
الطريقة:-
نضع السكر والزبدة فى العجانة ويخفق جيدا ثم نضع البيض ليخفق معهم
ينخل الدقيق والبيكنج بودر ويوضع عليهم بشر اليمون والفاكهه الجففة ثم يوضع على خليط السكر والزبدةوالبيض ويقلب الجميع بالملعقة الخشب حتى يختفى الدقيق ويوضع الخليط فى قالب مدهون بالزيت والدقيق ويدخل الفرن على نار متوسطه فى الرف الاوسط حتى تنضج
*ممكن اضافة مكسرات للكيك
*يمكن استبدال القالب بقوالب صغيرة مثل الكب كيك
*ممكن رشها بالسكر البودر بعد خروجها من الفرن بعد ان تبرد
*لا تفتحى الفرن عليها قبل مرور 1/2ساعةحتى لا تهبط ويستدل على نضجها بغرس عود خشب فى وسط الكيك وخروجه نظيف لايحتوى على عجين
*يمكن اضافة كاكاو
*يمكن تزينها بالكريمة او حسب ذوقك
ملحوووظه
لما تضيفي المكسرات والزبيب او الفواكهه المجففه للكيكه
قبل دخولها الفرن
و عشان تتلافي استقرار الزبيب و المكسرات فى القاع
صبي خليط الكيك في الصينيه وضعي الزبيب والمكسرات في قليل جدا من الدقيق ثم وزعيهم على الكيك و دخليهم بالمعلقه جوه شويه و بعد كده دخليها الفرن وعندك أحلى كيكه بالزبيب والمكسرات
أزال أحد مشرفي المدونة هذا التعليق.
ردحذفأزال أحد مشرفي المدونة هذا التعليق.
ردحذفأزال أحد مشرفي المدونة هذا التعليق.
ردحذفاهلا بكي يا سماح لكن من غير اضافة اي روابط خارجية
ردحذف